Over mij

Alfred Heeroma

Schrijver/ editor

31 jaren werkte ik in de farmaceutische industrie bij de afdeling die zorgdraagt voor de kwaliteitscontrole van medicijnen. Aanvankelijk voerde ikzelf de controles uit, maar later legde ik me toe op de randzaken om dit mogelijk te maken.
Je kan hierbij denken aan apparatuur. Een apparaat kun je niet zomaar in gebruik nemen, daar moeten veel processen voor doorlopen worden en die moeten gedocumenteerd worden. Uiteindelijk moest er een beschrijving komen zodat medewerkers er ook mee konden werken.
Je kan ook denken aan procedures over hoe je moet werken. Vaak zijn er wettelijke regels, die dan vertaald moeten worden naar de dagelijkse praktijk op de werkvloer.
Soms is er helemaal niets en moet van daaruit toch iets maken. Ook hier komt veel documentatie en creativiteit bij kijken.


Na al die jaren zag ik geen kansen meer voor iets nieuws. Dan komt er moment dat je als werknemer en bedrijf afscheid moet nemen.


Behalve beroepsmatig heb ik in mijn vrije tijd ook best veel geschreven. Het gaat om websites over politiek, nieuws, reizen en over muziek. Twee offline sites  heb ik weer online gezet: 

De eerstgenoemde site website wordt regelmatig bijgewerkt, de tweede ga ik in de loop van 2024 bijhouden. 

Binnenkort ga ik nog meer sites aapassen, deze zijn nog steeds online:

Ik heb ook een nieuwe site opgezet waar ik blogs op schrijf. Inspiratie hiervoor komt uit de rat race waar veel mensen in zitten.


Daarnaast doe ik nog de eindredactie van een  Buurtkrant (en schrijf er ook artikelen voor) en een clubblad.


Schrijven is me niet vreemd, maar nooit een inkomstenbron geweest. Dat wil ik nu anders gaan doen. Ik ben de studieboeken ingedoken en volg(de) trainingen. En nu nog de praktijk...

Breng uw bedrijf naar een hoger niveau.

Sommigen vinden dat schrijvers duur zijn. Toch kan een document helpen bij de uitstraling van een bedrijf. Een goede indruk kan leiden tot meer omzet en dan is een 'schrijfsel' al snel terugverdiend.

Als je weet wat je wilt, dan kan ik daar wellicht een vorm bij zoeken.